SL-1200MK2 + Ortofon Concorde Pro S
  Dutch Topics, DO NOT reply in other languages than Dutch !  

Dusun    posted on 09-04-2005 00:43
Dag,

Ik heb even een klein vraagje, ik heb sinds een paar dagen 2 Technics SL-1200MK2's hierbij heb heb ik 2x Ortofon Concorde Pro S aangeschaft. Nu heb ik deze aangesloten maar nu krijg ik bij sommige platen in het begin een vervormde bass/geluid als de plaat over het eerste gedeelte is (2 tot 3 min) klinkt deze ok. Ik heb de toonarm volgens mij correct gebalanceerd (eerst ervoor gezorgt dat de arm in balans blijft met het element erop dan de schijf naar 0 gedraaid en daarna op 2 gezet en de anti-skating ook op 2 gezet. Het lijkt wel of er niet genoeg druk op het element komt. Ik kan het contra gewicht niet verder dan 2 draaien want hij zit nu al op zijn max.

Het probleem doet zich niet voor bij alle platen, iemand suggesties of de zelfde ervaring en heb ik het wel correct afgesteld?

Groeten,

Bart.
User edit by Dusun on 09-04-2005 @ 00:44:06 (3%)

Dusun    posted on 09-04-2005 10:52
Probleem is opgelost! Happy, laughing Ik heb bij de installatie van de turntable meteen het auxiliary gewicht er mee opgedraaid en hierdoor kon ik de "stylus pressure" niet verder dan 2.0 draaien, nu het auxiliary gewicht eraf is kan ik ze wel correct instellen.

Hij staat nu op 3.5 en anti-skating op 2.0.

Zijn dit correcte waarde?

Groeten,

Bart.

ps. al het begin is moeilijk
User edit by Dusun on 09-04-2005 @ 10:52:54 (11%)


  This is an old Topic

No new postings for 5.772 days.
 Post CommentThat would be 192.4 months
or a whopping 15.8 years
You might consider opening a new topic or reply anyway by pressing the green button...


63 Users online: 8 Guests (55 Unknown)*
Pages generated today : 21.802
Most users online this month : 215
Lifetime Pageviews : 184.956.255