5.1 Stereo mix probleem
  Dutch Topics, DO NOT reply in other languages than Dutch !  

SeLLeM    posted on 04-02-2007 20:01
Ik gebruik een externe mixer op mijn laptop in combinatie van een externe 5.1 geluidskaart(usb) om via dss dj 2 mp3's te mixen. Het programma staat ingesteld voor een external mixer. Het heeft dus niks met midi te maken en de mixer stuurt het programma ook niet aan.

Zo stuurd dss dj vanuit het front en rear kanaal van de soundcard van deck 1 en 2 naar het het kanaal van de mixer (1 en 2) zodat je als het ware virtuele cd-spelers/platenspelers hebt. Deze zijn verbonden met 2x een tulp to minijack kabel. De tulps zitten in de line ingangen van de mixer en de jacks zitten dus in de front en rear inputs van de souncard. Dit werkt allemaal perfect.

Voorheen had ik geen exerternal mixer en gebruikte ik altijd de muis om te mixen en gebruikte ik dan ook de geluidskaart van de laptop (die geen 5.1 is) en kon ik door middel van stereo mix te activeren in de opnameregeling van windows het geluid naar de microfoon sturen. In eht programma paltalk(soort msn alleen dan met de mic) deed ik dan in bepaalde groepen mixen voor andere mensen.

Nu ik dus een 5.1 geluidskaart heb komt alleen het frontkanaal(channel 1) door in de stereo mix (en dus ook op de mic) maar het 2e (rear) kanaal niet <img src='/images/smiles/headscratch.gif' border='0' alt='Headscratch' title='Headscratch'>

Hoe kan ik er voor zorgen dat het rear kanaal ook op de stereo mix van windows komt?

Thx!


What do you think about 5.1 Stereo mix probleem ??

Vote :   

Cyspoz    posted on 06-02-2007 07:37
Wat je denk ik beter kan maken is het volgende, aangezien ik net ook je andere post heb gelezen:

Ga vanuit de rec van je mixer terug naar de Line-in van je geluidskaart. Selecteer in Windows als opname apparaat Line-in en vervolgens kun je mixen met je mixer en komt de mix in zijn totaal binnen om vervolgens naar allerlei msn vrienden en opname software te sturen.
Lead    posted on 06-02-2007 08:33
Ik denk dat je in Windows moet aangeven dat je geluidkaart er 2 kanaals stereo signaal van maakt. Als die nog op 5.1 staat ingesteld kun je lastig iets anders opnemen...
Let the BASS be louder


  This is an old Topic

No new postings for 6.312 days.
 Post CommentThat would be 210.4 months
or a whopping 17.3 years
You might consider opening a new topic or reply anyway by pressing the green button...


78 Users online: 7 Guests (71 Unknown)
Pages generated today : 24.914
Most visitors online this month : 227
Lifetime Pageviews since 2003 : 223.910.751