Vestax CDR-07, DJ cd/mp3 player/ cd recorder
  Dutch Topics, DO NOT reply in other languages than Dutch !  

Winston    posted on 16-06-2006 23:56
De CDR-07 van Vestax is de eerste combinatie DJ CD/MP3 player en professionele rewritable audio CD recorder ter wereld. D.w.z. dat je alle DJ functies en een recording systeem tegelijk vindt in deze machine. De DJ functies zijn o.a. loop, master tempo, +/- 100% tempo control, reverse play, sampler, mp3, onboard effecten en een jog dial die werkt in scratch of cue mode. De Vestax CDR-07 neemt in 'real time' alle soorten muziek en geluid op.

Vestax CDR-07
Analoge input voor opnamen gebeurt via een mic (1/4" ) of line/phono RCA input. Behalve de normale line out (RCA) naar de DJ mixer, is er een aparte monitor out (RCA) aan de achterkant en ook headphone outs (1/4" en 1/8" ) aan de voorkant. Dit is voor het monitoren van de analoge input. Verder heeft de CDR-07 een digitale in- en uitgang en een digitale through out. Deze zet analoge signalen om tot digitaal. Daardoor is het mogelijk om met meerdere digitale recorders tegelijk op te nemen.

Voor het opnemen van live sets is er een mogelijkheid een foot switch aan te sluiten om tracks apart te kunnen nummeren.

Het CD recording mechanisme is speciaal ontworpen voor muziekbronnen. Het heeft een 24bitA/D/A converter. Dit moet het beter en betrouwbaarder maken dan een normale data writer. De  Vestax CDR-07 is compatible met CD-R en CD-RW.

Het jog dial heeft een vinyl look. Het heeft de standaard functies van cd turntables, d.w.z. back cue, pitch bend en scratch. Voor 'scratching' op hoog niveau, precies zoals met vinyl, kan de CDR-07 samenwerken met de platter van een PDX draaitafel van Tascam. Verder heeft het jog dial +/- 10% key control. Dit is zo te zien handig voor 'harmonic mixing' van vocals.

Verder heeft het een CD filter zodat je de sound van vinyl krijgt. De CDR-07 heeft 3 hot starts en kan van 100 tracks de cue en loop points onthouden. Deze worden direct opgeroepen als dezelfde CD wordt afgespeeld.

Ook heeft de Vestax CDR-07 drie effecten, flanger, filter en delay, die je met de "effect sync" functie en automatische BPM counter synchroon met de beat kan laten meelopen.

Tic Toc


What do you think about Vestax CDR-07, DJ cd/mp3 player/ cd recorder ??

Vote :     This is an old Topic

No new postings for 6.470 days.
 Post CommentThat would be 215.7 months
or a whopping 17.7 years
You might consider opening a new topic or reply anyway by pressing the green button...


90 Users online: 17 Guests (73 Unknown)
Pages generated today : 16.521
Most visitors online this month : 215
Lifetime Pageviews since 2003 : 220.819.580