help, krijg vms 4.1 niet werkend in Traktor
  Dutch Topics, DO NOT reply in other languages than Dutch !  

robbie83    posted on 07-08-2012 16:09
Beste Forumleden,

Heb sinds kort een nieuwe VMS 4.1 in mijn bezit van American Audio. Een mooie apparaat voor het geld geleverd met VDJ. Omdat ik al lange tijd wat 'speel' met Traktor Pro zonder controller wilde ik toch graag dit programma gaan gebruiken.

Tot vandaag werkte alles goed, dacht ik. Aangezien ik nog geen aparte studiospeakers had gewoon alles aangesloten op de computer via de geluidskaart van de computer, dus geen werkende koptelefoon. Alles klopte in de besturing van kanalen en faders.

Maar nu wil ik dus de ingebouwde geluidskaart gaan gebruiken van mijn controller en spelen via aparte versterker en speakers. De ASIO driver is geinstalleerd. Op het moment dat ik deze kaart selecteer krijg ik de gekste dingen. Het lijkt of de master en de monitor niet los van elkaar de beluisteren zijn. Meerdere kanalen op 1 schuif. Enkel geluid via de speakers als ik de CUE knop indruk.

Kortom, ik kom er niet meer uit.

Ik zal even wat meer specifiek zijn:

Op het moment dat via de controller's interne geluidskaart wil gaan spelen krijg ik het volgende:

Deck 1 werkt via schuif over de master (correct) of werk indien Cue 1 aanstaat met deck 2 open
Cue 1 enkel wanneer Cue knop is ingedrukt met schuif open (niet correct), master via koptelefoon?

Deck 2 werkt enkel indien Cue 2 aanstaat, niet reagerend op master, wel op schuif, of Deck 2 werkt alleen indien schuif 1+2 open staan (schuif deck 1 dicht deck 2 open = geen geluid)
Cue 2 werkt naar behoren

Hier nog wat foto's van de instellingen:

http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-ST6GTGUM.jpg
http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-YDXCCPQD.jpg
http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-C3NKH8IV.jpg

Ik hoop dat mijn info volledig genoeg is. Al met al een grote warboel.

Wie o wie kan me helpen??

Met bijna hopeloze groeten uit Eindhoven

djcanta    posted on 07-08-2012 16:44
vaag... ziet er goed uit hoor lijkt me. Heb je gekeken of je een driver-update kan doen voor je hardware? Qua instellingen lijkt 't me goed. Hoe zit 't met de TSI-file van je controller?
2 x SL1200 MK2 || Dateq XTC || Serato SL3 ||
robbie83    posted on 07-08-2012 16:56
Bedankt voor je snelle reactie. De TSI file heb ik van Traktorbible gehaald, echter bij de standaard instellingen had ik hetzelfde probleem.

Ik heb zojuist nog wat geprobeerd. Heb de instelling voor op mijn controller veranderd?van 4 out naar 8 out.

In de ASIO settings heb ik de midilog 1 tm 4 op out 1+2 gezet. Nu werken al mijn decks zoals het hoord. Alleen mijn koptelefoon doet het niet, alleen op het moment dat de schuiven open staan met?CUE actief. Het lijkt erop dat de master via de de monitor gaat

http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-QB7OZNJD.jpg
User edit by robbie83 on 07-08-2012 @ 17:02:20 (49%)
robbie83    posted on 07-08-2012 23:01
Probleem lijkt opgelost. Ik dacht overal te lezen dat hij op de stand 'internal mixer' moest staan. Nu staat hij op external mixer en alles lijkt te functioneren.


  This is an old Topic

No new postings for 2.969 days.
 Post CommentThat would be 99 months
or a whopping 8.1 years
You might consider opening a new topic or reply anyway by pressing the green button...


57 Users online: 8 Guests (49 Unknown)*
Pages generated today : 18.865
Most users online this month : 303
Lifetime Pageviews : 181.568.015