Stanton T.80 of Synq X.Trm.1
  Dutch Topics, DO NOT reply in other languages than Dutch !  

El_Spano    posted on 08-02-2006 22:34
Ik ben zo'n beetje aant kijken naar wat leuke platenspelers , maar kan geen keuze maken dus kom ik raad vragen. Het eerst kwam ik de stanton tegen , veelbelovende dingen over gehoord , maar ook slechte ervaring met de rechte arm die vaak zou overspringen en andere nare dingen . Zijn deze beschuldigingen ongegrond? .. Zou de synq een beter keuze zijn .. ? Raadgevingen gevraagd..

mrtnt    posted on 08-02-2006 22:38
ik heb nu mijn 2e synq sinds december en vind deze perfect draaien.

stanton heb nu niet ech t specifiek iets van gehoord , maar heb wel al veel horen zeggen dat synq evengoed aldaniet beter dan de sl1200 zijn---> dit wil veel zeggeDeetek    posted on 08-02-2006 22:45
de rechte toonarm is toch meer bedoelt voor de "scratchers" onder ons.... voor wat ik weet. Als ik zou moeten kiezen, koos ik voor de SynQ. Je kan overgens ook voor b.v. een merk als Omnitronic DD5250 kiezen, precies hetzelfde als de SynQ (super OEM bakken) maar dan voor € 265,= per stuk. Deze tafels heb ikzelf ook en ben er ZEEEEER tevreden over.
Zuur    posted on 08-02-2006 23:16
De SynQ is beter als de Stanton.

Veel sterkere motor, betere arm. Mooi correctie gedrag.


Ik geloof dat de Stanton T.80 (is STR-80 in een nieuwe jas) gelijk is aan de RP-4000 van reloop. Ergens gelezen, maar weet zo niet meer waar.

Camino    posted on 08-02-2006 23:21
een rechte arm, als ik het goed begrepen heb, is stabieler, maar heeft een slechtere tracking angle. hierdoor is je stereo niet even goed gedefinieerd, leid de geluidskwaliteit er onder, en slijten je platen sneller. Correct me if i'm wrong. Maar zoals Deetek al zij; rechte arm is voor scratchers voornamelijk, en S arm is voor de "gewone DJ's"
Zuur    posted on 09-02-2006 01:11
Mits bij beide de speling verwijderd is, is de S-arm op de SynQ net zo stabiel als die van de T.80.

Reind    posted on 09-02-2006 02:11
Poster: Zuur
De SynQ is beter als de Stanton.

Veel sterkere motor, betere arm. Mooi correctie gedrag.


Ik geloof dat de Stanton T.80 (is STR-80 in een nieuwe jas) gelijk is aan de RP-4000 van reloop. Ergens gelezen, maar weet zo niet meer waar.

 

Klopt, T80 is niets anders als een RP4000 of een HQ30 in een ander jasje.
Koop dus maar een XTRM1 want die is een behoorlijke klap beter.

Overigens las ik ook ergens omnitronic als optie, inderdaad dezelfde draaitafel maar een service en garantie afhandeling waar de honden geen brood van lusten. Als er merken zijn die ik nooit en te nimmer aan zou raden dan zijn Omnitronic en BST er 2 van (en dat lijstje is niet eens gek veel langer als die 2 Winking my eye )


En de rechte arm heeft alleen maar voordelen als het hoofddoel scratchen is, is dat het niet dan pak je een s-shaped arm.

De effectieve arm lengte van een rechte arm is namelijk veel korter dan die van een s-shaped arm. Of ie nou s-shaped of recht is zal geen ruk uit maken, de effectieve armlengte is van belang.

Het heeft echter nadelen, door de arm namelijk te verkorten krijg je een grotere fout in de aftast hoek wat resulteerd in extra plaat slijtage EN een slechtere geluids kwaliteit. Voordeel is dat de krachten die aan de arm rukken tijdens het scratchen lager zijn dan die bij een arm gebaseerd op een lengte van 230mm (lengte zo ff uit het blote hoofd kan er een paar mm naast zitten). Hoe veel hoger is de slijtage? Daar zul je een hele ingewikkelde berekening voor moeten gaan uitvoeren aan de hand van de Baerwald-Lofgren theorie.... ik heb hem ooit eens samen met een vriend van me gemaakt die werkzaam is bij de R&D afdeling van philips en we kwamen uit op een factor van 1,3 meer slijtage dan bij een correct ontwikkelde s-shaped arm uitgaande van alleen een vooruitgaande beweging. Overigens moet ik er eerlijk bij zeggen dat we 3 dagen bezig geweest zijn met rekenen en toen nog niet zeker wisten of we alles goed gedaan hadden, de factor 1,3 mag dus in twijfel getrokken worden.

Voordeel van een verkorte arm is namelijk dat deze veel minder last heeft van krachten die op de arm in werken en daarom zie je dus ook nooit een anti skating knop op een draaitafel met verkorte toonarm zitten. De krachten zijn er namelijk veel minder en hoeven nauwelijks gecorrigeerd te worden met als resultaat dat bij een achterwaarste beweging de slijtage dus weer lager is.
Maaaaarrrrrrrr (ja er is een maar) een verkorte arm werkt alleen optimaal in het midden van een plaat, aan het begin en aan het einde van een plaat is ie juist weer instabieler als een s-shaped arm omdat daar de krachten die aan de arm rukken het grootst zijn en door het ontbreken van een correctie niet gecorrigeerd worden.

Overigens is de verkorte arm geen vinding van vestax zoals wel eens gedacht word, de uitvinding is al net zo oud als de draaitafel bestaat alleen noemt vestax het ASTS en claimt het als hun vinding van de 21ste eeuw als oplossing voor de turntablist..... we zijn daarna ook ineens plotsklaps vergeten dat alle dmc championships op de SL1200's afgewerkt werden en het ASTS verhaal was het ineens allemaal.
Vestax heeft het met de marketing afdeling die daar zit er slim uit weten te buiten maar heeft nooit aan kunnen tonen door middel van een wetenschappelijk onderzoek dat de door hun aangedragen feiten ook echt kloppen terwijl alle feiten die hard gemaakt kunnen worden juist in het nadeel zijn van de rechte arm.

Verkorte arm is dus alleen handig als je ALLEEN maar scratcht, doe je er ook mixwerk bij pak dan gewoon lekker een s-shaped arm van goede kwaliteit. En met goede kwaliteit bedoel ik licht (zoals op de SL, OEM bak, PDT6000 e.d) en 1 die vrij is van speling en je zal een draaitafel hebben die net zo rockstable is onder een goede techniek als bij een verkorte arm.

User edit by Reind on 09-02-2006 @ 02:15:33 (12%)
El_Spano    posted on 09-02-2006 07:33
Merci mannen , nu weet ik weer dat extra beetje meer Happy, laughing
_Ivan_    posted on 09-02-2006 21:23
ben niej so te spreken of de str reeks van stanton....

Feel&.Celebrate.Life!
Jorrit    posted on 09-02-2006 21:52
en gaan we dan ook vertellen waarom? Winking my eye


  This is an old Topic

No new postings for 5.707 days.
 Post CommentThat would be 190.2 months
or a whopping 15.6 years
You might consider opening a new topic or reply anyway by pressing the green button...


201 Users online: 9 Guests (192 Unknown)*
Pages generated today : 32.870
Most users online this month : 265
Lifetime Pageviews : 191.545.059