CDJ-200 vs Axis 9 (Loop)
  Dutch Topics, DO NOT reply in other languages than Dutch !  

Mika    posted on 07-02-2006 23:29
Iemand die mij hier kan helpen? Ik ben van plan een CD-speler aan te schaffen, twijfel nog tussen de Pioneer CDJ-200 en Numark Axis 9... Effecten vind ik niet zo belangrijk, het gaat mij er vooral om dat het apparaat geen problemen heeft met gebrande cd's, een beetje snel is en de loop-functie vind ik interessant. Ik wil dan ook graag weten of de seamless loop van de Numark te vergelijken valt met die van Pioneer, en of je op de Numark ook je loopje kan knippen tot je bijna een pieptoon hoort zeg maar, zoals in het welbekende Pioneer filmpje...


What do you think about CDJ-200 vs Axis 9 (Loop) ??

Vote :   

greup    posted on 07-02-2006 23:43
ik ken persoonlijk de axis 9 alleen vn foto's en ik ken de goede revieuws die die heeft. gebrande cd's is bij de 200 geen probleem. maar ik verwacht ook geen probleem bij de axis. de snelheid, zker die van de 200 zit wel snor. alleen dan komen we bij de loop functie..... die verschilt toch wel. zo beschikt de axis namelijk over smart loop. een zeer geavanceerde functie van numark die er voor zorgt dat je loopje Altijd strak loopt ( je kunt het beter ff nazoeke moet internet hoor.. k typ dit ook allemaal maar over) of je ook loopcutter op axis heb weet ik niet. dacht het niet.


het loopje van cdj 200 is gewoon standaard, annaloog met loop in/out. of de emergencie loop <---- en die is niet altijd helemaal strak. maar ook met deze loop is super te werken. en natuurlijk heeft die een variabel eindpunt, en een loopcutter .


vele van jou antwoorden op jou vragen kun je ook zelf vinden door ff op internet te zoeke nar specs

RoyBeware    posted on 08-02-2006 10:02
Ik heb zelf een cdj 200 en ben er helemaal te vreden over...Ik weet niet veel te zeggen over de Axis-9

Collin    posted on 08-02-2006 10:11
DIT IS EEN REVIEUW VAN DE NEW-LINE SITE !!!


Tof ding!

Ik heb de Numark Axis 9 ( 2 stuks) nu enkele maanden in huis en ik ben er erg tevreden over.

De jog werkt ontzettend goed. Je gebruikt em voor alles, pitchbenden, cue'en en het instellen van de parameters van de effecten. Die effecten werken ook erg lekker. Numark heeft hier echt hard aan gewerkt. Alles kan goed diep ingrijpen als het moet, en het klinkt allemaal erg ok. Je kunt meerdere effecten tegelijk gebruiken wat het allemaal nog spectaculairder maakt natuurlijk Happy, laughing

De pitch control en de master tempo werken goed. Ik merk soms alleen dat in de buurt van het 0-punt (dus als je maar een klein beetje bijpitcht) de master tempo neigt naar iets vervorming. Dat kan ook met de muziek en de beats te maken hebben natuurlijk. Het coole aan de axis is trouwens dat je niet alleen master tempo hebt(numark noemt dat key lock, eigenlijk ook logischer), maar dat je ook de key (toonsoort) kan bepalen van het nummer! Als je daar een beetje handig in bent kun je compleet nieuwe melodien maken Happy, laughing

De cd-speler heeft 2 loops aan boord, allebei seamless en dat werkt zoals het hoort.

Schokbestendigheid is geen issue, je kan er naast gaan staan pogo'en (wat me nogal eens overkomt) en het ding ratelt gewoon door.

Verder: software-updates via numark.com, wat betekent dat je ineens extra functies kunt krijgen of dat bestaande zaken verbeteren.

Nadeel aan de axis vind ik dat hij soms wat problemen met cdr's heeft en dat er geen sleuf maar een laatje is om de cd's in te doen. Niet hufterproof.

Conclusie: fijn apparaat, paar kinderziektes. Aanrader voor de gevorderde thuismixer en ook voor de crea-bea deejay.

Update:

Het probleem met de cd-r's kun je verhelpen door op lage snelheid te fikken (maximaal 2speed). Ik heb ook net als andere gebruikers wat problemen gekregen met het jogwheel dat schijnt te maken te hebben met een geaard stopcontact omdat het jogwheel met een lichte spanning werkt (aanraakgevoelig). De geluidskwaliteit kan inderdaad af en toe beter, hoewel als je natuurlijk geripte mp3's fikt je nooit weet wat je in huis haalt!

robbert    posted on 08-02-2006 10:37
Zelf heb ik 2x een axis-9 speler en ik heb nog nooit problemen gehad met cd'r.

Daarbij maakt het niet uit of je op hoge of lage snelheid brand, ze spelen altijd.


De loop-functie werkt echt super, met de smartloop kan het bijna niet meer fout gaan. Daarnaast zitten er 3 effecten op die wel goed werken, maar de rest van de effecten stelt niet al te veel voor.


Ik zou eens in een winkel gaan kijken en beide spelers uitproberen.


Groeten Robbert en veel succes.  This is an old Topic

No new postings for 6.708 days.
 Post CommentThat would be 223.6 months
or a whopping 18.4 years
You might consider opening a new topic or reply anyway by pressing the green button...


117 Users online: 46 Guests (71 Unknown)
Pages generated today : 42.257
Most visitors online this month : 247
Lifetime Pageviews since 2003 : 225.148.991