Cdj 1000 vs CDJ 850 (2/2)
  Dutch Topics, DO NOT reply in other languages than Dutch !  

Vivado    posted on 07-06-2012 13:34
Hee jongens,

ik zit met een probleem. Ik wil nieuwe CD spelers aanschaffen en ik wilde voor de CDJ 850 gaan. Dit omdat op de 850 de usb functie zit. Ik zal de spullen waarschijnlijk alleen thuis gebruiken. Nu kreeg ik vandaag van een vriend een aanbod om 2 goede cdj 1000's mk3 voor 700 euro over te nemen. Er zit hier geen usb functie op. Mijn vraag is dan; kan ik de cdj 1000 mk3 met de computer verbinden en daar de tracks met selecteren? (soort gelijk als rekordbox zeg maar) ?

Als dit kan, wat zou dan de beste keus zijn? De 1000 of de 850?

Bedankt jongens!


What do you think about Cdj 1000 vs CDJ 850 ??

Vote :   

Aziaat    posted on 11-06-2012 19:10
Vier crashende cdj's op een avond op dezelfde locatie zegt al genoeg. In mijn ogen niet relevant want dat zegt meer over de dj's/verhuurbedrijf dan de spelers zelf.
Hoeveel keer heb je al gehoord van een crashende cdj tegenover een crashende laptop?

Ik vind dat je de risico's net iets te veel minimaliseert want kijk eens rond op verschillende fora, je zal altijd wel iemand tegenkomen met een gecrashte-laptop-story. Wil je niet afkraken hoor FASA, alleen maar duidelijk maken dat het gevaar er ALTIJD is en je dit nooit mag minimaliseren. Ik wens niemand toe wat ik heb meegemaakt tijdens een dj-contest dus een gouden tip voor iedereen: neem altijd een back-up mee. Dit kan cd's zijn, usbsticks, een extra laptop, ... Zolang je maar rap kan switchen.

Een cd die hapert door een kras gebeurt dan misschien wat vaker, dat zijn dan haperingen van een seconde of 2. Terwijl wanneer een laptop crasht, je daar wel een paar minuten mee zoet bent.
FASA    posted on 11-06-2012 22:48
@ Aziaat,

Wil jou ook zeker niet afkraken, vind echter een beetje gezonde discussie hierover wel boeiend.
Ik vind timecode geweldig en het risico zeker waard. Heb echter inderdaad altijd een cd mapje backup bij. Dat raad ik ook iedereen aan. Maar ik zou niet graag meer zonder timecode willen draaien.

Verhalen over crashende laptops zijn er inderdaad genoeg. Wat ik me echter afvraag. Als je naast elkaar zou zetten wie de afgelopen 2 jaar in de problemen is gekomen met cdj's of met een laptop op lokatie of het elkaar zoveel zou maken.

Verhalen over niet goed werkende timecode systemen zie ik genoeg, vaak door verkeerde instellingen. Echter als het thuis getest is en prima werkt denk ik dat je op lokatie prima kunt gebruiken en dat de risico's met de laptops van tegenwoordig minimaal zijn.?

Ieder moet voorzichzelf de keuze maken het te gebruiken. Ik vind het ideaal, het risico zeker waard en heb er nooit problemen mee gehad. Jij hebt er wel problemen mee gehad en het risico dus niet (meer) waard.
www.soundcloud.com/nick-janssens1
feestbeest    posted on 11-06-2012 23:22
Ik wring me weer even in de discussie!?

Eigenlijk, mischien mag ik het er niet mee vergelijken, vind ik een cdj 2000 en een laptop bijna het zelfde. Altans, als je je traktor/serato schermpje alleen ziet op het laptop scherm.
Bijden hebben een processor die kan crashen.

Afgelopen zaterdag had ik met mijn werk een tentfeest in de meern. 3 cdj 2000's en een DJM 800 in de booth. Kisten open, aangesloten. En ja hoor, eentje houdt er opeens mee op tijden het sound checken. Nu was er geen probleem aangezien we er 2 hadden, dj was niet blijk maar kon er mee leven.
CDJ 1000 heb ik echter zelf nog nooit zien crashen! Net als een timecode set. Perfecte combie denk ik dan aangezien ik de volste vertrouwen heb ik cdj 1000's en mijn macbook pro heb ik het zelfde vertrouwen in. Timecode systemen moet je gewoon goed instellen en dan kan er eigenlijk weinig mis gaan. Mits je een onstabiele laptop hebt. En ik heb nog nooit zo'n stabiele laptop meegemaakt als mij macbookpro. Ze zullen wellicht nog stabieler te vinden zijn.

Al met al gaat het dus om de details die je hebt met timecode. Elk dingetje, kabeltje is belangerijk. Maar dat is niet alleen timecode.?

En om nog even terug te komen met een laptop die waar je na vastlopen 2 minuten bezig mee bent. Traktor blijft ALTIJD hoe dan ook de muziek door spelen. Wat er ook gebeurt.?

En ook als je met usb draait, het is altijd verstandig om een backup cdtje bij je te hebben waar je minimaal 2 a 3 uur op kunt draaien. Mocht er iets gebeuren heb je wat achter de hand. Want het zou maar gebeuren dat je usb stikje krom gaat. Of nat word. Dan is het ook einde verhaal..Mac Book Pro, Traktor scratch Duo 2, X1, CDJ 800MK2
Aziaat    posted on 12-06-2012 11:10
Vind deze discussie ook wel boeiend moet ik zeggen!
Je hebt overigens wel gelijk dat ik het risico niet graag meer neem. Die ene keer dat alles fout liep met traktor zal ik nooit meer vergeten en heeft me zeker en vast een slechte naam bezorgd... Het was in een caf? en we hebben alles al aangesloten op voorhand en getest achter de booth. Het was slechts een kwestie van de kabels aan te sluiten op de mixer en timecode cd's in te steken. PLOTS herkende mn macbook de audio6 niet meer en na meermaals in- en uitpluggen enzelfs heropstarten herkende gy steeds de audio6 niet. Gelukkig waren we daar met 2 en kon ik laptop gebruiken van mn compagnon. Ik had toen zoveel vertrouwen in Traktor dat ik zelfs niets mee had van back-up... In 5min. weg vertrouwen :p

En weet niet waar je het van haalt Feestbeest, maar als Traktor vastloopt dan is de muziek dan ook weg toch? Ik kon niet eens muziek doorsturen vanuit mn laptop in Traktor.
Winston    posted on 12-06-2012 13:49
Aan de ene kant vindt ik het overdreven dat je met een mac book nooit problemen hebt. Ik heb wel problemen, weliswaar nog nooit een crash. Maar dat heb ik ook zelden gehad bij gewone windows pc's.

Maar laptop in combinatie met timecode zijn inderdaad stabieler geworden. Zorg dat de laptop goed ventileert, achtergrond programma's uit en het kan de hele avond mee.

Test zelf thuis eerst wat wilde dingen en laat de laptop ook heel lang draaien om te kijken of het blijft werken. Vaak is het zo dat thuis alles goed gaat, maar net die ene keer dat je buiten ermee werkt crashed het wel.
Tic Toc
FASA    posted on 12-06-2012 14:21
@ feestbeest, dat bedoel ik dus. IK hoor de laatste tijd echt zoveel meer verhalen van cdj 2000 die crashen, vaak door oververhitting of met andere redenen dan een laptop die crasht. En daarbij is een cdj 2000 inderdaad ook een apperaat dat draait op processor en software. Net?zo goed kans op crashen dus.

Verder ben ik het met Winston eens, Vanaf windows 7 crasht een windows ook vrijwel nooit meer. Tuurlijk het kan altijd een keer gebeuren. Maar als het 2 keer op een jaar is, is het bij mij echt veel. En mijn laptop staat dagelijks meerdere uren aan. Ik draai trouwens Windows 7 op een HP Pavilion 6000 van 5(!!!) jaar oud. Dit in combinatie met Reloop Spin (Timecode systeem van Reloop gebaseerd op Mixvibes) En heb zoals eerder gezegd al sets gedraaid van 5 uur zonder problemen. Maar ik klop het zeker even af, het kan altijd misgaan!
www.soundcloud.com/nick-janssens1
Estacy    posted on 12-06-2012 16:12
mijn Technics zijn nog nooit gecrashed?Cool
'George Clinton meeting Kraftwerk in an elevator'


  This is an old Topic

No new postings for 4.126 days.
 Post CommentThat would be 137.5 months
or a whopping 11.3 years
You might consider opening a new topic or reply anyway by pressing the green button...


69 Users online: 9 Guests (60 Unknown)
Pages generated today : 5.828
Most visitors online this month : 490
Lifetime Pageviews since 2003 : 215.044.561