Audio 8 tikjes
  Dutch Topics, DO NOT reply in other languages than Dutch !  

juless    posted on 03-04-2010 14:42
ik heb al een tijdje last van een probleem met mijn audio 8.

het zit zo dat als ik een nummer in wil cuen of loops verander of door een nummer scrol die aanstaat, dat ik dan erg gekke tikjes krijg. ook als mijn macbook niet is aangesloten op een adapter is dit, had wat gelezen van sample rate aanpassen maar dat werkte ook niet... ik dacht dat het misschien iets te maken heeft met de aarde van de audio8 maar weet niet waar ik die op aan moet sluiten!


ik gebruik macbook pro xone 1d een rmx30


iemand die me kan helpen!

Abram    posted on 03-04-2010 14:46
Probeer je latency is even stuk een hoger te zetten (8ms - 12ms) en kijk of het dan wel over is. Als dat het geval is kan je daarna je latency gaan tweaken.
Heb je verder de laatste versie van de audio 8 drivers installed via NI Control Center? en indien je traktor gebruikt.. is dat ook de laatste versie?
juless    posted on 03-04-2010 18:19
hmm zal de latency eens checken
ja heb gewoon alles geupdate maar heb dit probleem al sinds ik hem heb..
_Ivan_    posted on 04-04-2010 11:43
Slaat het programma zichtbaar vast oid? Of blijft het even staan? Voorheen wel dezelfde problemen gehad met een windows systeem. Maar nog nooit met een Macbook
Feel&.Celebrate.Life!
Dolivieira    posted on 04-04-2010 11:58
Ben ik blij dat het niet aan Windows alleen ligt en dat het ook met een Mac voor komt. Ik ben er net nog bezig mee geweest. Het is maar heel af en toe dat die gaat tikken. Heb hem ook een beetje getweakt nieuwe software er op gezet en de latancy hoger gezet en het lijkt dat het bijna helemaal weg is. Heb wel gemerkt als de Keylock(mastertempo) van traktor aan staat dat die het meer doet. Ik heb een audio 4.
CDJ900s EFX1000 DJM2000 TraktorSP2 RMX1000 SL1200MK2s
Roalin    posted on 04-04-2010 12:33
Klopt, het is gewoon een latency probleem. Keylock gebruikt heel veel processorkracht (vraag me niet waarom) en daardoor krijg je vaker tikjes als ie aanstaat. Zet dus ook alle andere software op je laptop uit, zodat Traktor alle rekenkracht kan gebruiken.
Ook een Macbook kan latency problemen hebben, heeft namelijk gewoon met de rekenkracht van de computer te maken en Macbooks zijn niet superieur aan Windhoos-laptops (als je er goed mee omgaat). Het is gewoon even de latency een paar milliseconden omhoog gooien en het ies opgelost.
juless    posted on 04-04-2010 12:51
nouw het gekke is, dat hij gewoon perfect loopt nog nooit gecrashed is etc etc.. werkt helemaal super. Maar zodra ik bijv door een nummer scrol die draaid krijg ik kleine tikjes of als ik loop verander ofzo.. als ik de muziek gewoon laat draaien is er geen probleem, meot zeggen dat de tikjes ook wel heeeel minimaal zijn dus misschien ovedrijf ik me gewoon, maar wilde het gewoon even weten, de tikjes zijn er ook als ik met de muis op cue druk of een loop verander


de tikjes komen alleen bij de volgende handelingen midi/muisklik

-cue
-cueplay
-loop select (alleen als een loop al aan staat)
-scroll door nummer(alleen als het nummer afgespeeld word)

hier een voorbeeld.



EDIT

heb gespeeld met de latency en hij lijkt t werken nu, vraagje wat doet latency precies als je geen turntables gebruikt maar alleen midi?





User edit by juless on 04-04-2010 @ 12:57:21 (24%)
Roalin    posted on 04-04-2010 12:55
Dat zijn nou de kenmerken van een latency probleempje (eigenlijk is het helemaal geen probleem, twee muisklikken en klaar). Scrollen en loopen zijn net als keylock zware processen in Traktor. Het heeft dus ook helemaal niets met crashen te maken.



Je overdrijft zeker niet, dit zijn echt vervelende tikjes, dus latency omhoog doen!


Edit: reactie op jouw edit:

Latency is de vertraging waarmee het dus ietsje langer duurt voordat het geluid wordt uitgestuurd. Doordat die vertraging iets hoger is, heeft de processor net iets meer tijd om het te kunnen berekenen. Bij jou had de processor dus net iets te weinig tijd.


Op hoeveel ms staat ie nu?
User edit by Roalin on 04-04-2010 @ 12:58:58 (100%)
juless    posted on 04-04-2010 12:58
bedankt problem solved :D altijd fijn
juless    posted on 04-04-2010 13:04
hij stond op 1 en staat nu op 4 en het is opgelost!
Roalin    posted on 04-04-2010 13:07
Pff, 1 ms... Dan mag ie ook echt wel tikjes geven, dat is heel erg laag. Valt me nog mee dat er maar zo weinig van te horen viel.

Het is nog werkbaar tot ongeveer 12 ms, daarna wordt het verschil tussen op de cue drukken en muziek horen een klein beetje hoorbaar (voor jezelf dan).
User edit by Roalin on 04-04-2010 @ 13:07:46 (1%)
juless    posted on 04-04-2010 13:10
thanks voor de hulp!?Cool
Dolivieira    posted on 04-04-2010 13:38
Roalin?ook bedankt aan mij kant. Al wist ik dat het daar aan lag maar ik twijfelde. Ik dacht dat je die hele latsncy weer over hoop moet gooien. Dat een paar milliseconde het verschil brengt. Super.
CDJ900s EFX1000 DJM2000 TraktorSP2 RMX1000 SL1200MK2s
User edit by Dolivieira on 04-04-2010 @ 13:44:16 (100%)
Dolivieira    posted on 05-04-2010 14:53
Nogmaals Roalin en Abram ook. Bedankt ik heb geen eene tik meer.

Voor de andere members mods en admin. Sorry voor de Replay op mijn zelf. Maar als ik edit komt de topic niet naar boven. Misschien een tip. voor een anpassing aan de site.
CDJ900s EFX1000 DJM2000 TraktorSP2 RMX1000 SL1200MK2s
Abram    posted on 06-04-2010 11:07
Geen enkel probleem! Mooi dat alles werkt zoals het moet guys.
juless    posted on 06-04-2010 19:39
ja abram jij ook bedankt inderdaad Happy, laughing





  This is an old Topic

No new postings for 3.171 days.
 Post CommentThat would be 105.7 months
or a whopping 8.7 years
You might consider opening a new topic or reply anyway by pressing the green button...


44 Users online: 5 Guests (39 Bots)
Pages generated today : 9.431
Most users online this month : 93
Lifetime Pageviews : 165.455.984