Digitaal draaien of niet (1/12)
  Dutch Topics, DO NOT reply in other languages than Dutch !  

CoenBaas5300    posted on 27-05-2009 16:15
Beste leden,

Ik zit met een vraag. Ik heb veel flimpjes gezien over digitaal draaien, wat mij erg intresseert. Dit wil ik misschien ook gaan doen.?Nou vraag ik me alleen af wat je daar dan allemaal voor nodig hebt en wat de voor- en nadelen van zijn.?Wat mis je?bij digitaal draaien en wat totaal niet? En hoe doe je dat dan als je bijvoorbeeld op locatie moet draaien?

Mensen die ervaring hebben met digitaal draaien, vertel me alsjeblieft wat jullie er van vinden en hoe jullie er over te spreken zijn.

Bedankt!!!

User edit by CoenBaas5300 on 27-05-2009 @ 16:18:38 (15%)


What do you think about Digitaal draaien of niet ??

Vote :   

Estacy    posted on 27-05-2009 16:20
Wat heb je nodig: een laptop, software, en een midi controller (s) of timecode.
verder, vraag ArTy
'George Clinton meeting Kraftwerk in an elevator'
baath    posted on 27-05-2009 21:56
je het minimaal een laptop, en trakor oid (dus soft en hardware nodig)

zelf ben ik 1,5 jaar gelden over gestapt naar digitaal.
puur omdat ik het beu was om heel me platen tassen en cd koffers mee te sjouwen Winking my eye
op lokatie draaien gaat voor mij prima op mijn residentie heb ik genoeg ruimte en kan ik makkelijk alles om pluggen Happy, laughing

ik zou nu echt niet meer anders willen als digitaal draaien... bevalt me keurig 1 trolly meenem waar alles in zit :d en ideaal heel je music collectie lekker overzichtelijk op me laptopje :d
niiicola    posted on 27-05-2009 22:05
Het is midi dus je kan aan elke knop iets toewijzen.
Gewoon.
b-shock    posted on 27-05-2009 22:17
ik ben begonnen met MIDI. draai er nu nogsteeds mee maar ben bezig met overschakeling naar Table top. ik heb de Behringer BCD 3000 waar ik zeer tevreden mee ben. je hebt ik noem nu de voordelen: Geen geshouw met CD en zooi , Simpel 1 Laptop met software mee(ik gebruik Virtual DJ 5.0 REV 6) , Elke knop kun je handmatig instellen , In virtual DJ zitten effecten en die kun je ook nog standaart downloaden , 1 Database met AL je muziek dus dat is mooi , Kunnen Turntables op aangesloten worden dus geen Table top.
Nadelen: Software kost veel geld , Bij de BCD 3000 werkt Mic niet , als de software gaat hangen ben je de lul vooral met draaien of opnemen van mixes.?
baath    posted on 27-05-2009 22:27
ff vraag voor de topicstarter.

naar wat voor soort digitaal draaien zou je willen overstappen dan.?
met timcode, of alleen midicontroller.?
ArTy    posted on 27-05-2009 22:44
Poster: Estacy
Wat heb je nodig: een laptop, software, en een midi controller (s) of timecode.
verder, vraag ArTy
 

Ligt eraan waarop de ts wil overstappen. Ik kan de otus aanraden maar het is maar net wat je wil. Wat denk / wil je kunnen doen, gewoon basic draaien of live remixes maken ect.

Want voor sommigen is traktor ideaal maar anderen hebben aan ableton weer meer.

Als je gewoon zo wil draaien als je nu doen maar hiet niet meer zoekt om cd's te branden en mee te sjouwen en je toch net nog wat meer functies wil dan kan ik je traktor i.c.m. een midi controller zeer aanraden. Ik vind het geweldig.
Illusion    posted on 27-05-2009 23:19
Djen gaat me niet om zo makkelijk mogelijk, maar ook om gewoon lekker old skool plaatjes en cd te mixen. Alles wordt er makkelijker door. Het was al een feit dat cd's mixen makkelijker was in vergelijking tot vinyl.

Maarja, ik ben volgens mij ook wel de enige hier op dit forum die niet van digitaal houdt.

Voordelen zijn uiteraard, dat je weinig hoeft mee te nemen, slaat niet over geen last van krassen.

Nadelen kunnen zijn, minder feeling over je gear, niet meer het echte plaatjes, cd gevoel en achja. ik kan wel doorgaan
22-12-2012: Kratoz @ Shock (Huize Maas Groningen)
ArTy    posted on 27-05-2009 23:26
Je noemt anders maar ??n nadeel Illusion en dat is feeling. Makkelijk op te lossen door time-code te draaien. En mijn controller voelt gewoon aan als een CDJ.

Niet meer het echte plaatjes --> Time-code?

DJ's moeten eens leren om mee te gaan met de tijd, jij hebt vast geen commandore computer meer en rijd ook niet in een auto van 25 jaar oud Cool
DJdarkness    posted on 28-05-2009 00:04
Poster: Illusion
Djen gaat me niet om zo makkelijk mogelijk, maar ook om gewoon lekker old skool plaatjes en cd te mixen. Alles wordt er makkelijker door. Het was al een feit dat cd's mixen makkelijker was in vergelijking tot vinyl.

Maarja, ik ben volgens mij ook wel de enige hier op dit forum die niet van digitaal houdt.

Voordelen zijn uiteraard, dat je weinig hoeft mee te nemen, slaat niet over geen last van krassen.

Nadelen kunnen zijn, minder feeling over je gear, niet meer het echte plaatjes, cd gevoel en achja. ik kan wel doorgaan
 

Heumz, ik ben 10 jaar geleden begonnen met CD's en tot voor een jaar terug heb ik dat volgehouden. Sinds een jaar mix ik met draaitafels en traktor scratch. Ik vind mixen met TT echt veel en veel makkelijker dan mixen met cd spelers. Meer weerstand op de pitch, preciezer corrigeren ed. Dus denk dat het voor een ieder weer anders is.

Ik hou de TT lekker bij mijn setup, maar ga me nu ook richten op het digitale gebeuren, met een Xone 92 & 2x xone 1D in bestelling. Dan hou ik twee van de 4 decks bestemd voor het vinyl gebeuren en de rest syncen & expirimenteren. Als het me bevalt ga ik helemaal over op het digitale gebeuren.

Al kan ik me dit nu nog niet voorstellen. Cool
Wel vind ik nu de charme om inderdaad die platen gelijk te zetten, maar ach als je een beetje ervaring hebt is dit nu ook niet echt heel erg interessant. Ik denk dus wel dat je met het digitaal draaien eerder gestimuleerd wordt tot expirimenteren. De tracks blijven namelijk toch wel gelijk lopen, dus je moet het wel heel bond maken wil het nergens naar klinken.

Tevens denk ik ook wel dat de toekomst er een beetje als volgt uitgaat zien. Dj's draaien dan geen hele liedjes meer, maar kopen alleen nog maar bass lines & vocals ed in. Of maken deze zelf. En deze worden bv. met Ableton tot een set gemaakt. Ik denk echt dat dat de toekomst wordt. Zo is iedere DJ nog unieker aangezien je dan echt je eigen sounds kan maken.

Naja we zullen het zien Cool
Xtremer    posted on 28-05-2009 08:25
Of je nu draait met een USB stick, CD of met vinyl maakt niets uit, zolang je maar creatief blijft en de gedachte van een DJ behoud. Het is alleen het materiaal wat anders is waar je tracks op staan. Heel leuk dat je meer kunt met Timecode, maar je moet al die extra's ook wel willen en nodig hebben. Ik denk zelf dat je het voor jezelf alleen moeilijker maakt met dat hele timecode gebeuren, wat ga je doen als je in een club moet draaien? Gaat best wat voorbereiding aan vooraf, dan heb ik liever een CD of USB stick die ik in de speler doe. Ik zou zelf lekker voor CD of USB gaanSmile.
DJ: www.djxtremer.nl - Portfolio: www.patrickheiloo.nl
CoenBaas5300    posted on 28-05-2009 08:28
Nouja ik heb filpmjes gezien van richie hawtin en hoe hij dat allemaal doet bevalt me wel, dus dan zal ik waarschijnlijk ook wel een xone 62/92 + 2 1D's moeten hebben of bijvooorbeeld een xone 4d.

Ik draai nu nog met cdj 400's en een synq smx2, maar die zou ik dan moeten/willen verkopen en er dan een xone 62/92 + 2 1D's moeten?nemen of bijvooorbeeld een xone 4d voor in de plaats moetn nemen
Dolivieira    posted on 28-05-2009 08:55
Ja maar luister. Zo lang er geen standaard is zal het nog zo`n vaart niet lopen. Richie Hawtin is een grootheid. Die kan eisen dat als hij komt draaien de xone 4D er al staat met zijn instellingen er in. Daarbij wordt er nog door gesponseert ook door A&H en door Native Instuments. Dat als tie opkomt, dat hij alleen zijn laptop er aan hoeft te hangen, opstarten en draaien maar. Dat kan je niet vergelijken met jij een ik. voor de jongens of meisjes?die een hele avond alleen moeten draaien en of driveinn hebben zal dat?zeker een uitkomst bieden. Ik zag driveinn shows die hadden geeneens CD spelers meer. Ik heb Finalscatch 1. Gebruik ik niet meer. Ik was een van de eerste die hem had. ik werd gek van dat iedere keer aansluiten.?Vooral als ik ergens maar een uurtje of 2 moest draaien.?En dan ging het opstart proses niet goed kon je weer opnieuw opstarten. Ik werd er een beetje moe van. Daarom neem ik lekker een trolley vol cdjes mee een koptelefoon en af een toe als ik er zin in heb, mijn EFX1000. ?Klaar is kees.???
CDJ2000Nexus XDJ700 EFX1000 DJM2000 RMX1000 SL1200MK2s
User edit by Dolivieira on 28-05-2009 @ 09:00:50 (10%)
voltcontrol    posted on 28-05-2009 09:14
Poster: djdolivieira
Daarom neem ik lekker een trolley vol cdjes mee een koptelefoon en af een toe als ik er zin in heb, mijn EFX1000. ?Klaar is kees.
 
Ik neem een BCR2000, laptop en geluidskaart mee naar de locatie, net zo portabel dus.
Het is maar net hoe je het indeelt. Een 4D + laptop is ook niet zo veel om mee te slepen btw, de 4D is niet zo megagroot/zwaar.

Er is geen 'beste' manier van werken imo, het is meer wat jou het meest aanstaat.
Ik vind het prettig Traktor/Ableton altijd bij me te hebben, als ik me ff verveel op mn werk of op reis (voor werk dus) kan ik even lekker met audio pielen.

Ik ben het wel helemaal met je eens dat het steeds weer moeten aansluiten van je apparatuur frustrerend kan worden, het trage opstarten (en crashen) is wel (meestal)redelijk afhankelijk van de settings ofwel de kundigheid van de gebruiker.
We zijn btw wel een tikkie verder gekomen na de periode waarin jij met het hele dvs gebeuren bent begonnen. Je kan Traktor en Serato toch wel als industrie standaarden aanmerken.

P.s. Hawtin gebruikt helemaal geen 4D btw, die draait met 2x 1D/:92/Maschine/2x Macbook
User edit by voltcontrol on 28-05-2009 @ 09:20:18 (60%)
CoenBaas5300    posted on 28-05-2009 09:20
Poster: djdolivieira
Ja maar luister. Zo lang er geen standaard is zal het nog zo`n vaart niet lopen. Richie Hawtin is een grootheid. Die kan eisen dat als hij komt draaien de xone 4D er al staat met zijn instellingen er in. Daarbij wordt er nog door gesponseert ook door A&H en door Native Instuments. Dat als tie opkomt, dat hij alleen zijn laptop er aan hoeft te hangen, opstarten en draaien maar. Dat kan je niet vergelijken met jij een ik. voor de jongens of meisjes?die een hele avond alleen moeten draaien en of driveinn hebben zal dat?zeker een uitkomst bieden. Ik zag driveinn shows die hadden geeneens CD spelers meer. Ik heb Finalscatch 1. Gebruik ik niet meer. Ik was een van de eerste die hem had. ik werd gek van dat iedere keer aansluiten.?Vooral als ik ergens maar een uurtje of 2 moest draaien.?En dan ging het opstart proses niet goed kon je weer opnieuw opstarten. Ik werd er een beetje moe van. Daarom neem ik lekker een trolley vol cdjes mee een koptelefoon en af een toe als ik er zin in heb, mijn EFX1000. ?Klaar is kees.???
 

Ja daar heb je inderdaad gelijk in. Maar als ik dan bijvoorbeeld ergens moet draaien dan kan ik toch mijn eigen 4d of 2 1d's meenemen, of zie ik dagt verkeerd.
voltcontrol    posted on 28-05-2009 09:27
Poster: CoenBaas5300


Ja daar heb je inderdaad gelijk in. Maar als ik dan bijvoorbeeld ergens moet draaien dan kan ik toch mijn eigen 4d of 2 1d's meenemen, of zie ik dat verkeerd.
 

Zeker niet. Als er maar genoeg ruimte in de djbooth is. 4D lijkt me in dat opzicht zelfs het gemakkelijkst, gewoon een kabeltje van master 4D naar een kanaal van de 'huismixer', klaar.
User edit by voltcontrol on 28-05-2009 @ 09:27:29 (1%)
Winston    posted on 28-05-2009 17:22
vestax VCM 600 usb midi controller

@Coenbaas:

Dit lijkt me een goede controller als je met ableton wil werken. Gloed nieuw, begin deze maand op de markt gegooid.

Maar als je met Traktor wil werken zou ik waarschijnlijk de EKS Otus kiezen. Of als je aan 2 decks voldoende hebt de Numark NS.7.
Eks Otus midi controller above tt

Wat voor soort digital DJ zou je eigenlijk willen zijn? Gewoon draaien met af en toe pielen of
continu sleutelen aan de muziek?
Tic Toc
User edit by Winston on 29-05-2009 @ 16:08:34 (1%)
niiicola    posted on 28-05-2009 17:25
Maar wat is Time-Code nou precies... kan het nergens op Internet vinden...
Gewoon.
Winston    posted on 28-05-2009 17:28
Op de search van DJ resource vindt je vast meer.Cool
Tic Toc
niiicola    posted on 28-05-2009 17:30
Poster: Winston
Op de search van DJ resource vindt je vast meer.Cool
 
Al gekeken maar.... niks!
Gewoon.
ThijsG    posted on 28-05-2009 17:33
TimeCode is een CD die je in je speler/ plaat die je op je tt legt en een ruis uitzend. Naah ik ga je niet het hele verhaal vertellen want ik snapt nie precies maar daardoor kan jouw computer lezen wat je doet op je cdspeler. blabla..Je kan de muziek van je computer direct in je speler laden en bewerken zonder latency.
Winston    posted on 28-05-2009 17:54
@niiicola: waarschijnlijk was er geen speciaal topic erover.

Er zijn twee hoofdgroepen van technologie waarmee DJ's kunnen werken:
1. een player speelt de muziek bv. draaitafel, cd player, cd/usb player
2. een pc/laptop speelt de muziek

Als een pc de muziek moet afdraaien (hoofdgroep 2) kan je als DJ voor 3 technieken kiezen voor controle over de muziek:
1. controller voor traktor of andere dj software
2. controller voor ableton of andere producers software
3. Time code, is een speciale vorm van controller voor dj software als traktor. De draaitafel of cd/mp3/usb players van hoofdgroep 1, kunnen met time code vinyl of cd's geschikt worden gemaakt als controllers voor traktor en andere dj software van hoofdgroep 2.

Als je een gewoon nummer op cd afspeelt heb je directe controle over verstreken afspeeltijd, cue punten, pauze, snelheid, etc. Door een tijdcode af te spelen op je draaitafel of cd player, weet de software precies waar van het nummer je zit, die nu niet in de player zit maar in de pc. En verder ook wat je ermee doet, bv pause, snelheid pitchen, benden, scratchen etc.

Time code is dus de brug tussen de 2 hoofdgroepen. Zeg maar voor de twijfelaars Cool
Tic Toc
User edit by Winston on 28-05-2009 @ 17:56:25 (1%)
ArCee    posted on 29-05-2009 10:36
Poster: Illusion
Djen gaat me niet om zo makkelijk mogelijk, maar ook om gewoon lekker old skool plaatjes en cd te mixen. Alles wordt er makkelijker door. Het was al een feit dat cd's mixen makkelijker was in vergelijking tot vinyl.

Maarja, ik ben volgens mij ook wel de enige hier op dit forum die niet van digitaal houdt.

Voordelen zijn uiteraard, dat je weinig hoeft mee te nemen, slaat niet over geen last van krassen.

Nadelen kunnen zijn, minder feeling over je gear, niet meer het echte plaatjes, cd gevoel en achja. ik kan wel doorgaan
 

+1 Cool
Winston    posted on 29-05-2009 13:37
Poster: CoenBaas5300
Wat mis je bij digitaal draaien en wat totaal niet? En hoe doe je dat dan als je bijvoorbeeld op locatie moet draaien?
 
Ik heb nauwelijks ervaring met digitaal draaien thuis, en helemaal niet op lokatie.

Wel kan ik wat vertellen over hoe het gegaan is met Final Scratch time code. Op zich geweldig idee, want je hebt controls met draaitafels of cd decks en je neemt alleen een laptop mee. Final Scratch even aansluiten in een club booth gaat niet, dus begon de fabrikant een campagne om clubs FS ready te maken. Maar dat lukte niet, omdat cd's belangrijker werden. In de clubs wordt meer door specialisten gedraaid en die nemen relatief minder muziek mee, dus hebben ze geen laptop nodig.

Nu zijn er aparte controllers, maar de CDJ-1000 is nog steeds de clubstandard. Deze zal zich niet laten verdrijven door een controller, maar zal zelf ook controller worden. En dan goed samen werken met een Pioneer mixer, z.a. nu de DJM-800 die ook als midi controller is te gebruiken.

Op een bepaald moment in de toekomst kom je met je laptop, koppelt het alleen aan de Pioneer mixer en je kunt aan de slag. Dan krijg je een monopolie situatie, omdat controllers zowel decks als mixers van andere merken niet compatible zullen zijn met Pioneer, terwijl ze wel de club markt domineren.

Dan zijn mobile DJ's ook gedwongen om met Pioneer te werken, als ze de overstap naar de clubs willen maken.Tic Toc
User edit by Winston on 29-05-2009 @ 13:39:39 (1%)
CoenBaas5300    posted on 29-05-2009 13:40
Bedankt voor je info Winston!Cool
baath    posted on 29-05-2009 13:51
Poster: Illusion
Djen gaat me niet om zo makkelijk mogelijk, maar ook om gewoon lekker old skool plaatjes en cd te mixen. Alles wordt er makkelijker door. Het was al een feit dat cd's mixen makkelijker was in vergelijking tot vinyl.

Maarja, ik ben volgens mij ook wel de enige hier op dit forum die niet van digitaal houdt.

Voordelen zijn uiteraard, dat je weinig hoeft mee te nemen, slaat niet over geen last van krassen.

Nadelen kunnen zijn, minder feeling over je gear, niet meer het echte plaatjes, cd gevoel en achja. ik kan wel doorgaan
 


bij het laaste sluit ik me ook bij aan draai nu ruim een jaar met time code,
maar het enige wat ik wel echt mis is door me cd koffers heen zoeken naar lekker singels of platen,
en voor mij als allround dj was toch wel het grooste + punt dat ik gewoon veel minder hoef mee tenemen Happy, laughing

en feeling met de gear heb ik nog steeds :D
Create your FREE ACCOUNT now !

Some parts of this website require you to login. Using an account on DJResource has a lot of advantages such as:
Adding Content, getting Notifications, Like content, Downloading and Uploading Images and much more.

 Sign Up

Create your account to get involved with the Community


69 Users online: 8 Guests (61 Unknown)
Pages generated today : 17.830
Most visitors online this month : 243
Lifetime Pageviews since 2003 : 224.922.611