ruis in mijn geluid
  Dutch Topics, DO NOT reply in other languages than Dutch !  

DavyJ    posted on 04-09-2005 16:42
Hey ik heb een probleempje
ik heb me draden al getwist en gescheiden van de elecktrisiteits draden maar ik blijf ruis houden.

WIE KAN MIJ HELPE??

Nvie    posted on 04-09-2005 16:43
-> type mixer
-> merk mixer
-> leeftijd mixer
-> input?
-> weet ik veel wat
zou allemaal wel een beetje handig zijn...
Mod edit by Nvie on 04-09-2005 16:44 (11%)
DavyJ    posted on 04-09-2005 16:52
sorry ik wist niet dat dat daar dan ook echt aan kan liggen.
maar merk is behringer van nog geen half jaar oud
bij de input heb ik zowel line als phono ruis

Laidback    posted on 04-09-2005 17:04
jah  moet je je draaitafel maybe aarden ?, 
DavyJ    posted on 04-09-2005 17:08
hij zit geaard in me mengpaneel
DavyJ    posted on 04-09-2005 17:09
en heb dat stukje ook licht opgeschuurt
Lukaz    posted on 04-09-2005 17:16
ligt het dan miss niet aan de cd speler of draaitafel?   of miss is ook wel gewoon de master uitgang niet goed meer

Basrose    posted on 04-09-2005 17:17
zorg dat alle tulps er goed inzitten en dat ze niet Te versleten/ kapot zijn
DavyJ    posted on 04-09-2005 18:03
oke   tnx ik zal dr ff allemaal naar kijken en uitproberen
Lead    posted on 04-09-2005 18:05
Je moet dingen uit gaan sluiten en doelgericht naar een oplossing zoeken, de rode woorden is het apparaat waar mogelijk het probleem in zit :
  • Trek alle kabels los en alleen je versterker aan, geen ruis dan volgend punt (probleem mogelijk in versterker)

  • Sluit je mixer aan op de versterker, zonder equipment aangesloten met de schuiven open, geen ruis dan volgend punt (probleem mogelijk in mengpaneel, sluit nu je cd speler rechtstreeks aan op je versterker. Als je dan GEEN ruis hoort ligt het aan je mixer).

  • Sluit je CD/Platenspeler aan op je mixer, als er nu ruis zou komen ligt het aan je CD/Platenspeler.

En wat bedoelde je trouwens met 'Ik heb mijn draden al getwist' Confused
Let the BASS be louder
Mod edit by Lead on 04-09-2005 18:06 (10%)
DavyJ    posted on 04-09-2005 18:24
bedankt man zal het ff gaan proberen    


wat is daarmee bedoel de tulpstekkes in elkaar draaien   ze zeggen dat je dan een soort afscherming maakt   klinkt raar en het heeft ook niet gewerkt
Lead    posted on 04-09-2005 22:22
nope, lijkt me geen merkbaar verschil kunnen maken. Immer, de tulp kabeltjes zijn afgeschermt en zouden (als het goede kabels zijn) geen signalen van buitenaf mogen oppikken.

Laat je bevindingen nog even weten ?? Ik ben nu toch benieuwd waar het aan ligt (hoewel ik wel een idee hebt Winking my eye )
Let the BASS be louder
Mod edit by Lead on 04-09-2005 22:23 (66%)
Mifex    posted on 04-09-2005 22:50
Ik heb ook een ruis/brom maar die hoor je niet als de muziek aan staat. Er is toch altijd wel iets van ruis te horen als de schuiven naar beneden staan? Ik moet wel op mijn pio EFX 500 het knopje naar -10 db zetten anders hoor je het heel hard.
Lead    posted on 05-09-2005 00:21
Als je de EFX gebruikt met tulp kabeltjes moet je hem ook op -10db zetten (zie handleiding Winking my eye )

Je kunt vaak wel iets horen, maar het mag zeker niet op de zee lijken Winking my eye
Let the BASS be louder
DavyJ    posted on 05-09-2005 08:37
het was iets in mijn pc  want die stond ook aangesloten op het mengpaneel toen ik die eraf haalde en alles aanzette was alles ruis weg

dus ik weet nu wel waar het probleem dan ongeveer zit


mense inieder geval bedankt voor de hulp ik ken weer draaien zonder ruis
jordy    posted on 05-09-2005 21:27
pc kan idd leuke signalen erdoorheen knallen :D ook ooit last van gehad toen ik dolby op tv aan het luisteren was... op tv kanaal... pc gelinkt aan tv... hoorde ik winamp nog zacht :s en dat kan eigenlijk ook niet :D
ccc    posted on 05-09-2005 22:32
Ik had dat ook altijd via winamp een ruis. Toen heb ik eens wat getest en als ik de speler op 70% volume zette en mijn versterker harder, had ik het zelfde geluid maar de ruis hoorde ik niet meer.
Lead    posted on 05-09-2005 22:41
Dat was dan storing in je geluidskaart denk ik...
Let the BASS be louder
ccc    posted on 06-09-2005 16:54
Nee, want via Windows Mediaplayer had ik geen ruis. Ik heb hier eens over geinformeerd bij een pc "freak"en hij zei dat het te maken kon hebben met drivers en fout geinstalleerde plug en play dingen.





  This is an old Topic

No new postings for 5.533 days.
 Post CommentThat would be 184.4 months
or a whopping 15.2 years
You might consider opening a new topic or reply anyway by pressing the green button...


60 Users online: 7 Guests (53 Unknown)*
Pages generated today : 21.254
Most users online this month : 1.185
Lifetime Pageviews : 182.522.312