Aantal tracks per cd? (2/2)
  Dutch Topics, DO NOT reply in other languages than Dutch !  

Wammes    posted on 08-08-2005 17:05
Ik krijg binnenkort m'n CDJ 800's binnen en wil alvast even wat cd's fikken. Het lijkt mij alleen niet praktisch om iedere cd vol te zetten met nummers (onverzichtelijk en max 1 cue point per cd). Wat werkt volgens jullie het handigste? Hoe bewaren jullie verder je cd's? Schrijf je er op met stift?What do you think about Aantal tracks per cd? ??

Vote :   

MadSteven    posted on 04-09-2005 14:34
Poster: Wammes
Even offtopic:
Ik heb een hele zooi nummers gekocht via Beatport (standaard 320kbps). Op DJ Download kun je kiezen tussen 192 kbps of 320 kbps, maar dan wel tegen een meerprijs. Hoe goed hoor je het verschil als je ergens moet draaien (dus niet op je monitors thuis, maar club oid)? DJ Download vond ik overigens sowieso aan de dure kant (aangezien de prijzen daar in ponden op staan).

 

Eh, nou... Ik mag hopen dat je monitors betere geluidskwaliteit opleveren dan de speakers in de club. Uiteindelijk is dat wel de bedoeling van monitor-speakers namelijk.  Even wat 'historie' over monitor-speakers...
Oorspronkelijk werden monitor speakers gebruikt tijdens het afmixen van opnames. Daarom zouden monitors van zeer goede kwaliteit moeten zijn, want anders... Tja, dan dacht je dat je mix fantastistisch klonk en klinkt ie op andere systemen kut.

Kortom: als jij een setje goede monitors hebt (Syrincs bijvoorbeeld), dan zal op een ander systeem het geluid alleen maar minder zijn. Heb je wat mindere monitors, dan nog is de kans groot dat je geluidskwaliteit even goed of toch nog beter is dan de club waar je draait.Overigens prefereer ik een good old cd-koffer. Ja, het is even slepen, maar je kan zo ook mooit muziek voor andere DJ's meebrengen (zoals deze intro).

Een andere 'DJ' had een spindel bij met cd's waar alleen de cd-titel op stond. Resultaat: alleen hij kon met die cd's fatsoendelijk draaien. Is NIET handig.


  This is an old Topic

No new postings for 6.807 days.
 Post CommentThat would be 226.9 months
or a whopping 18.6 years
You might consider opening a new topic or reply anyway by pressing the green button...


81 Users online: 10 Guests (71 Unknown)
Pages generated today : 21.206
Most visitors online this month : 349
Lifetime Pageviews since 2003 : 222.882.443