Mixertje opknappen (2/2)
  Dutch Topics, DO NOT reply in other languages than Dutch !  

Adrien1989    posted on 26-07-2008 03:01
Onlangs heb ik een Dateq XTC + setje cdj100's gekocht. Was al een tijdje opzoek naar de XTC, voor degene die het nog niet weten of opgevallen is, ik ben natuurlijk een Dateq liefhebber:P. Naja toen zag ik het het setje goedkoop staan en het kwam er op neer dat als ik die cdj100's zou verpatsen ik de XTC met geld toe zou hebben. Gelijk contact opgenomen met de adverteerder en de zaken geregeld.

Eenmaal hier trok ik al snel de conclussie dat de XTC toch wel wat te leiden heeft gehad, de gebruikelijke inbouwschade was aanwezig en hij had aardig wat stof gehapt. Hij functioneerde natuurlijk wel perfect Happy, laughing.

Zo was het setje toen ik het binnenkreeg:


Aan de randjes zie je de inbouwschade, maar als je de grote versie van de foto bekijkt zie je dat de faderbanen vol stof zitten en om de knoppen ook één grote stofopstopping is.

Natuurlijk had ik eerst eventjes gemixt, maar ik vond wel dat er wat gedaan moest worden aan de optische staat van de XTC, dus daar ben ik toen gelijk maar mee begonnen.

Als eerste heb ik alle knoppen eraf gehaald, toen heb ik de deckplate eraf gehaald en alle stekkertjes los getrokken die los moeten om de deckplate los te krijgen van het onderste deel. Ik heb toen alle faders los gemaakt en die goed schoon gemaakt. Ik heb helaas geen foto van dit deel van het proces, omdat ik toen nog niet het idee had om het hier te posten.

Nadat ik de faders had schoon gemaakt heb ik de rest van de binnenkant schoongemaakt en toen alles weer terug op zijn plek gezet, stekkertjes er weer in, alles weer vastgeschroeft en de mixer aangesloten om te testen of alles werkte, wat gelukkig het geval was Happy, laughing.

Toen ben ik maar eens met het hele zooitje naar beneden gehobbelt en hier beneden verder gegaan. Als eerste ben ik de deckplate enzo gaan poetsen door wat glasex op keukenpapier te spuiten en te poetsen. Je zag gelijk het verschil.


Lekker biertje erbijHappy, laughing

Nadat de deckplate gepoetst was heb ik de gootsteen vol laten lopen met warm water en sop, daar heb ik alle knopjes in geketst en die een kwatiertje laten weken, toen heb ik ze eruit gehaald en laten drogen.


Kunstzinnige bui:P

Toen de knoppen weer waren opgedroogt heb ik alles weer op de mixer gezet. Ik zag gelijk een duidelijk verschil tussen hoe ik begon en waar ik nu was.


Op de foto zie je een soort van bruine vlekken, in het echt zie je die niet, mijn theorie is dat je door de flitser onopgelost schoonmaakmiddel ziet. Wat je wel ziet op de foto is dat de faderbanen weer mooi zwart zijn en niet grijs vna het stof. Op de foto zie je ook dat er om de potmeters niet meer bergen stof zit. In het echt zie je echt veel meer verschil. Ik wil nog wel de faderknoppen eens beter schoonmaken

De volgende stap is natuurlijk de krassen wegwerken die aan de randen van de mixer zitten. Ik ga de kleurcode opvragen bij Dateq en de randen dan laten spuiten bij een interieurspuiter, of zelf spuiten, misschien met lakstift proberen, maar denk niet dat dat gaat werken. Zie wel hoe het loopt Happy, laughing.

Ik wil met dit topic niet zeggen dat dit dé manier is om je mixer op te knappen, of de juiste manier. Ik laat gewoon zien hoe ik het heb aangepakt op een simpele manier en met middelen die iedereen in huis heeft. Het leek me gewoon leuk om het met jullie te delen. Tips / handigheidjes zijn altijd welkom natuurlijk!What do you think about Mixertje opknappen ??

Vote :   

Nandi    posted on 13-08-2008 19:29
Op die eerste foto leken die randen me te donker. Nu ik die 2de zie vind ik het wel geslaagd!Cool
Adrien1989    posted on 13-08-2008 19:32
Mja, ik denk dat ik wat minder overbelichte foto's moet maken voor mijn marktplaats advertentieHappy, laughing
soundcollector    posted on 14-08-2008 10:06
en mss ook een foto waar de mixer niet langs een frietketel staat... Winking my eye :D
Antoine88    posted on 14-08-2008 11:27
haha lache.
Adrien1989    posted on 14-08-2008 13:15
@ soundcollector:
Je moet ff op de eerste pagina kijken, dan zie je in een post van mij het resultaat, daar staat ie gewoon tussen mk2'tjes, dat oogt opzich wel:P. Die startpost kan niet geëdit worden, dat is het probleem zegmaar:P
User edit by Adrien1989 on 14-08-2008 @ 13:20:49 (46%)
JollyJunkie    posted on 14-08-2008 15:51
Poster: Adrien1989
Whewhe, de Vibe staat niet tekoop, mijn XTC, maar ik heb het over een andere Vibe, van een forumlid trouwens die tekoop staat @ marktplaats.
 
Neutje toch?
maar die randen zien er mooi uit!
Adrien1989    posted on 14-08-2008 16:21
Ja klopt, thnq


  This is an old Topic

No new postings for 5.791 days.
 Post CommentThat would be 193 months
or a whopping 15.9 years
You might consider opening a new topic or reply anyway by pressing the green button...


92 Users online: 26 Guests (66 Unknown)
Pages generated today : 37.087
Most visitors online this month : 247
Lifetime Pageviews since 2003 : 225.194.941