PhonoGraaf's New Digital Dj Booth

Added by PhonoGraaf Flag on 17-11-2011 19:55
Enlarge : PhonoGraaf's New Digital Dj Booth
Weer een nieuwe booth met een belangrijke upgrade. Gisteren heb ik mijn Xone:45 vervangen door een Xone:92. Ben er al verliefd op. Wel is me opgevallen dat de filterfuncties (ook zonder LFO) net wat anders werken, de knoppen wat anders aanvoelen (maar nog steeds vertrouwd) en de EFX send/return natuurlijk heel anders werkt (geen dry/wet knop maar aux in en uitgangen)

Verder heb ik mijn 2 Akai LPD8'tjes weer aangesloten. Deze worden ooit vervangen in mijn booth, maar ze zijn altijd handig voor kleine dingetjes, meer een soort reserve controllers. Heb een mapping in mijn laptop waardoor ik met de 2 LPD8'tjes alle belangrijke functies in Traktor Pro 2 kan besturen.

Op het complete plaatje te zien zijn mijn Denon SC2000 controllers, de Traktor Audio 10, de Allen & Heath Xone:92, de Korg Kaossilator, een Technics RP-DH1200, een Dell 15R laptop, On Air Pro audio kabels en USB kabeltjes. Dit alles staat op een oude tafel op schragen (zeer stevig, beter dan als ik er tafelpoten onder zet). Onder de tafel staat een PA en gewone versterker, hierover straks meer...

Dark dj booth

Hierboven mijn booth in het donker, zoals te zien Winking my eye Love the lights. Lampjes zijn trouwens genoeg om alles te kunnen zien, al kan dat op de foto anders lijken.

Booth vanaf links

Hierboven en hieronder zijn mijn DAP K-112 en homemade speakers te zien. Die homemade speakers zijn door mijn neef getekend en door mij in elkaar gezet. Er komt met een behoorlijk vermogen goed geluit uit, en we waren in totaal nog geen 200euro kwijt. Over alle specificaties kan ik niets vertellen, ik heb ze alleen in elkaar gezet. Had toen nog niet veel verstand van de techniek er achter, dus alles wat mijn neef heeft verteld is door mij vergeten. Winking my eye Deze speakers zijn aangesloten op een normale installatie/studio versterker.
De DAPjes zijn perfecte monitor speakers. Genoeg lage tonen en niet te veel hoge tonen, maar de kick van een beat komt er erg goed uit. Richt je ze naar de zaal dan zal je minder succes hebben. Hiervoor heb je echt nog een subwoofer nodig, en dan kun je wel 100 man in een lage ruimte van geluid voorzien.
Ze zijn passief, de versterker die ik er bij heb is de DAP Palladium 900.

De combinatie van de homemade speakers en de DAP speakers is perfect: de DAPjes leveren een goede kick en heldere hoge tonen, terwijl de homemade boxen vooral in bass en lage middentonen voorziet.

Booth vanaf rechts

Het kamertje moest eerst helemaal opgeruimd worden, want er stond/staat allemaal oude apperatuur. Oude platenspelers, oude cd spelers, een tv, casseterecorders, VCR's, versterkers, kapotte dvd spelers, lavalampen, een telescoop, boekhouding van me pa, een Windows 95 pc (met het enige echte old school harp-en-piano-achtige opstartgeluidje, jaja!), talloze oude opgeblazen boxen uit opa's tijd en zelfs een oude koekoeksklok heb ik moeten verhuizen om dit kleine DJ studiotje te kunnen realiseren. En buiten de foto's om staat nog steeds troep, maar het meeste is weggewerkt, eindelijk! Heb werkelijk ALLES getest, en wat kapot of onbruikbaar was weggeflikkerd. De rest mag ik verkopen van mijn pa omdat ik zo veel moeite heb gedaan om die zolder leeg te krijgen. Dat is fijn, want dan kan ik met de opbrengt mooi nog de laatste controllers kopen voor mijn setup.

I hope you all enjoy it!
Vote :   

Voting only possible for our Members

Create your FREE ACCOUNT now !

Using an account on DJResource has a lot of advantages such as:
Adding Content, getting Notifications, Like content, Downloading and Uploading Images and much more.

 Sign Up

Create your account to get involved with the Community

What do you think about this Booth PhonoGraaf's New Digital Dj Booth ??
Vote :   


There are 10 Comments

Flag the-melody wrote on 17-11-2011 21:23
Zeer vet, kun je me even kort uitleggen hoe je nu precies draait? Niet slecht bedoeld, maar ik snap nog geen centje van digitaal draaien :P
Flag feestbeest wrote on 20-11-2011 15:44
Mooie booth! Ik heb die sc 2000's ook! best fijne controllers.

@The-melody

Je denkt te moeilijk over het draaien met een computer(Want letop; cd's zijn ook digitaal(Mierenneuken:p)).
Traktor moet je zien als je cd spelers. Alleen heb een beetje van je cd speler op je scherm en dat stuur je weer aan met je controller waar vervolgens je via de geluidskaart gewoon 4 verschillende decks uitkomen. Die gaan weer in je mixer en dan gebruik je het gewoon precies het zelfde als dat je met cd speler/platenspelers zou draaien.
Dus je zou het kunnen zien als ?je laptop scherm het schermpje van je cd speler en de controller als de knoppen van de speler zelf ect.?

Snap je het zo of ben ik te onduidelijk. Want weet niet zeker of ik het zo juist heb verwoord
Flag PhonoGraaf wrote on 20-11-2011 17:37
@ feestbeest, bedankt! SC2000 is zeker een fijne controller, wil er nog 2 bij hebben voor totale controle.
Flag the-melody wrote on 20-11-2011 20:41
Hehe phonograaf had me al een pm gestuurd waarvoor dank, feestbeest: thanks nu snap ik het helemaal?Cool Ik kom nog uit de tijd van vinyl haha
Flag Estacy wrote on 21-11-2011 00:23
xone 92 is vet!
Flag PhonoGraaf wrote on 21-11-2011 01:14
Xone:92 is kei en kei harde analoge kwaliteit
Flag PhonoGraaf wrote on 03-02-2012 21:29
No my Xone:92 isn't for sale, but they are still in production.
Flag Dav3 wrote on 11-04-2012 19:51
Vet, hoe bevallen die sc2000's ?
Flag PhonoGraaf wrote on 19-04-2012 22:39
Ja goed, heb veel plezier met ze gehad. Maar ik ga voor de X1, gewoon vanwege de vorm.
Flag Dolivieira wrote on 20-04-2012 10:26
Lekker hoor zo. Zijn die Denons SC2000 Nog lekkere controllers om mee te werken.
Create your FREE ACCOUNT now !

Using an account on DJResource has a lot of advantages such as:
Adding Content, getting Notifications, Like content, Downloading and Uploading Images and much more.

 Sign Up

Create your account to get involved with the Community


80 Users online: 7 Guests (73 Unknown)*
Pages generated today : 16.030
Most users online this month : 144
Lifetime Pageviews : 187.976.624